June 17, 2021

Rodney House / BAAG

first_imgArchDaily Architects: BAAG Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949636/rodney-house-baag Clipboard City:Villa ElisaCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de BAAGRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Retail ApplicationsVELUX CommercialVELUX Modular Skylights in Schöllkopf BackwarenDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The Rodney house is located in the town of Villa Elisa, part of the city of La Plata, 15 km from its centre and 45 km from the City of Buenos Aires. The house is located in a peripheral lot where the urban fabric isn’t well established and municipal services and infrastructures are yet to arrive.Save this picture!Cortesía de BAAGSave this picture!Save this picture!Cortesía de BAAGThe project is resolved with two systems. The first corresponds to a series of light vaults that are supported by Y-shaped reinforced concrete beams, designed to support the curvatures of the vaults. The second system, composed of a structural plinth, resolves the relationship between the building and the ground. Taking the slight differences in ground level it generates spaces for appropriation and contemplation mediating between the house and the landscape.Save this picture!Cortesía de BAAGSave this picture!Save this picture!Cortesía de BAAGThe modulation of the vaults delimits the rooms. The bedroom is located in the first vault next to an inner water courtyard. The next two vaults make up the living room and kitchen space in direct relation to the garden and access. Consecutively there are two vaults that make up the gallery space, where the roof is dematerialized to achieve differentiated shadows and filters. The last vaulted enclosure corresponds to the office, which is separated from the more public space with a brick wall.Save this picture!Cortesía de BAAGSave this picture!Save this picture!Cortesía de BAAGThe project seeks to mediate the spaces in their different scales. A series of brick walls configure the access, these generate a route that, accompanied by the existing lime trees, allows a gradual entrance by acting as transition elements. From the interior, the baseboards, the walls and the sequences of the vaults compose and configure the spaces, providing different degrees of use and privacy.Save this picture!Cortesía de BAAGSave this picture!Save this picture!Cortesía de BAAGThe house is developed between the horizontal mediations and the two formal systems, closing towards one of its sides and opening towards the north, generating a containment and an interior landscape of its own.Save this picture!Cortesía de BAAGProject gallerySee allShow lessHidden Figures: The Historic Contributions of Black Architects in the United StatesInterviewsT-HOUSE New Balance Store / Schemata Architects + ondesign PartnersSelected Projects Share “COPY” “COPY” Save this picture!Cortesía de BAAG+ 21Curated by Clara Ott Share 2018 Rodney House / BAAGSave this projectSaveRodney House / BAAG ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/949636/rodney-house-baag Clipboardcenter_img Year:  CopyHouses•Villa Elisa, Argentina Houses Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project Argentina Rodney House / BAAG Projects CopyAbout this officeBAAGOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVilla ElisaOn InstagramOn FacebookBrick HousesArgentinaPublished on October 16, 2020Cite: “Rodney House / BAAG” [Casa Rodney / BAAG] 16 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?双结构,阿根廷罗德尼住宅 / BAAG是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Read More