first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/533852/casa-r-o-bianco-gotti-architetti Clipboard Houses R+O House / Bianco + Gotti ArchitettiSave this projectSaveR+O House / Bianco + Gotti Architetti ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/533852/casa-r-o-bianco-gotti-architetti Clipboard “COPY” Service Engineer: Structural Engineer:Alessandro Caneva ZaniniProject Team:Angelo Bianco, Mara GottiCity:PalazzagoCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Luca Santiago MoraText description provided by the architects. The orthogonal layout of the two elementary volumes accounts for the rationale behind this residential design for a single family house. The building is located at the center of a rectangular allotment, enclosed by a long and silent raw concrete wall. The area comprised between these two elements represents a variation on the concept of the courtyard as internal space and is protected from the street by the abstract-looking boundary. The wall is folded towards the house to provide a third side to the courtyard.The fourth side is left open and offers an unhindered view of the surrounding landscape. The introversion of the structure contrasts with the total transparency of the walls that separate the inner spaces and the courtyard. Save this picture!© Luca Santiago MoraThe pure white-plastered volume leans on the raw concrete one and its two stories are characterized by symmetrical floor-to-ceiling openings on the front and the back. Along the northern side of the building there are only a few necessary and minimal windows. From the inside, the large glass panes present themselves as large open windows on the landscape. Save this picture!© Luca Santiago MoraFluidity is the underlying rationale behind the arrangement of the rooms on the ground floor. The effect is reached through the monochromatic flooring and the physical presence of the furniture. The dining area overlooks the secret garden, which always emerges as a surprise from behind the solid wall that hides it from the outside. The single flight of the stairway receives zenithal light from a skylight that equals its length.  It represents an ideal upward continuation of the ground floor. The sleeping area is on the first floor, while a spacious basement is dedicated to a garage and other utility rooms. Save this picture!© Luca Santiago MoraProject gallerySee allShow lessA Future Without Slums: Too Good to be True?ArticlesBeyond Ruin Porn: What’s Behind Our Obsession with Decay?Articles Share Year:  Save this picture!© Luca Santiago Mora+ 24 Share Architects: Bianco + Gotti Architetti Area Area of this architecture project “COPY” Year: center_img Area:  1598 m² Area:  1598 m² Year Completion year of this architecture project Projects CopyAbout this officeBianco + Gotti ArchitettiOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPalazzagoHousesItalyPublished on August 16, 2014Cite: “R+O House / Bianco + Gotti Architetti” 16 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs CopyHouses•Palazzago, Italy photographs:  Luca Santiago MoraPhotographs:  Luca Santiago Mora 2005 R+O House / Bianco + Gotti Architetti Italy Faletti e Zenucchi associati 2005last_img read more

Read More