first_img “COPY” Malaysia Projects Houses Tropical Box House / WHBC Architects Save this picture!© Kent Soh+ 24 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/635387/house-tropical-box-whbc-architects Clipboard CopyAbout this officeWHBC ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKuala LumpurHousesMalaysiaPublished on May 28, 2015Cite: “Tropical Box House / WHBC Architects” 27 May 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Kuala Lumpur, Malaysiacenter_img “COPY” Area:  7500 ft² Area:  7500 ft² Photographs Tropical Box House / WHBC ArchitectsSave this projectSaveTropical Box House / WHBC Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/635387/house-tropical-box-whbc-architects Clipboard photographs:  Kent Soh Photographs:  Kent Soh Engineer :Projurutek Sdn BhdBuilders :CHB Construction, Ming Seng ConstructionLand Area:10500 sqftCity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kent SohText description provided by the architects. A concrete tropical box that embraces the lush jungle. The project was envisioned as an inward looking abode that safeguards its interior from the tropical sun and rain while at the same time, embraces the dense, natural floral enclave that the house sits within.Save this picture!© Kent SohSet in the tropics, we designed a concrete egg-crate structure that envelopes the house to keep the heat out, but draw daylight in to create comfortable spaces within. The perforated nature of this envelope allows the existing overgrowth to grow into the volume of the house, thus softening the boundary of inside and outside.Save this picture!Ground Floor PlanThe egg-crate structure is built of in-situ concrete as a sun-filtering device at the depth of 900mm. The structure naturally allows daylight to filter through but resists radiation. Concrete fins of 150mm thickness reinforce the structure by framing openings of various sizes at a controlled rhythm. This further facilitates the regulation of light intensity inside.Save this picture!© Kent SohFrom the entry level, the existing site slopes downwards to the back. The design takes advantage of the sloping terrain to keep the dampness and humidity out within a tropical environment. The spaces are arranged to keep most parts of the house raised from the ground. This elevates the house to sit among the canopy of trees.Save this picture!© Kent SohThe main spaces- living, dining and the pool are positioned at the entry level; the bedrooms are placed on the upper floor; finally, a garage and service area sits on the lower ground. This ensured that dampness and pest is kept away, keeping the house airy and dry.Save this picture!© Kent SohThe main approach to the house is via a bridge flanked by multiple mature Albizia trees. From the entrance, a relatively narrow walkway, adjacent to a stairway and an internal courtyard, leads to the open living area.Save this picture!ElevationUpon arrival, the suppressed journey opens outwards to a double volume deck reflected upon a pool. The pool and the adjoining garden are enclosed within the volume of this egg-crate structure. These spaces are completely surrounded by green foliage as they hover close to the tropical canopy.Save this picture!© Kent SohLooking beyond the pool and the garden, one is greeted with a clear and extended panoramic view of the forest. On upper floors, windows are specially designed to capture views of big beautiful trees. A seemingly heavy concrete box, it touches the ground lightly, places itself among the trees and encourages the enduring landscape to grow within it.Project gallerySee allShow lessCannes Airport / COMTE et VOLLENWEIDER ArchitectesSelected ProjectsKeep It Glassy 2 / Coordination AsiaSelected Projects Share ArchDaily Architects: WHBC Architects Area Area of this architecture projectlast_img read more

Read More