first_imgSave this picture!Courtesy of Avignon-Clouet Architectes+ 13 Share Projects France “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/325035/down-up-house-avignon-clouet-architectes Clipboard Area:  50 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeAvignon-Clouet ArchitectesOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesFrancePublished on February 03, 2013Cite: “Down Up House / Avignon-Clouet Architectes” 03 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownEnclosures / Double Skin FacadesCupa PizarrasCupaclad® 101 Random in Les PalmiersUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Ridgelight 25-40°Porcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Coverlam ImperialWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingFastenersSchöckConcrete Façade Fasteners – Isolink®CarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Arena®CoatingsFormicaLaminate – ColorCore®2More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily 2011 Down Up House / Avignon-Clouet Architectescenter_img Architects: Avignon-Clouet Architectes Area Area of this architecture project Down Up House / Avignon-Clouet ArchitectesSave this projectSaveDown Up House / Avignon-Clouet Architectes CopyHouses•France ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/325035/down-up-house-avignon-clouet-architectes Clipboard Save this picture!Courtesy of Avignon-Clouet ArchitectesText description provided by the architects. A long wooded corridor lined with services (laundry, bathroom, dressing, toilets) leads to panoramic bedrooms overhanging the garden, via two hidden stairs.Save this picture!Courtesy of Avignon-Clouet ArchitectesBetween these two volumes is inserted a room opened outwards. To create the interface with the current house, the new volume is completely glazed. It  gives the impression of a levitating architecture that wouldn’t dare resting on the ground of this limited landscape area.Save this picture!Courtesy of Avignon-Clouet ArchitectesBut most of all, the extension of this raised ground floor flat, from a 19th century’s building, is an exploit! Indeed, the access between the street and the garden was unthinkable with a narrow corridor ending in square angle and a partly buried extension . Without the strong will of the architect and the builder to take up the challenge, this project would never have emerged.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessUrban Park of Palouriotissa Third Prize Winning Proposal / Groundlab + Clara OlorizArticlesNew Law Courts of Caen Competition Entry / be baumschlager eberleArticles Share “COPY” Year:  Houseslast_img read more

Read More