first_imgRJ House / Rakta StudioSave this projectSaveRJ House / Rakta Studio Projects CopyHouses•Bandung, Indonesia Houses Year:  CopyAbout this officeRakta StudioOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBandungOn FacebookIndonesiaPublished on December 17, 2020Cite: “RJ House / Rakta Studio” 16 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953387/rj-house-rakta-studio Clipboard Save this picture!© KIE+ 27Curated by Hana Abdel Share RJ House / Rakta Studio Manufacturers: Blanco, Toto, Blender, JUNG Electric, Kaii Living, MIWALOCK, Quadra Surface, YKK AlumuniumArchitect In Charge:Vidor Saputro, Darryl FernaldiDesign Team:Vidor Saputro, Darryl FernaldiClients:Reza & JesslynEngineering:Vonny ValentinaLandscape:Nirwana LandscapeCollaborators:Alpha Interdesign, KaiilivingCity:BandungCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© KIERecommended ProductsAcousticStudcoSound Isolation – ResilmountCeramicsApavisaTiles – JewelsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewText description provided by the architects. Located in the upper area of Bandung city this greyish boxy architecture stands out conspicuously along a street of elite residential cluster, differentiating itself from the neighbor with rough exposed concrete material and precise edges. This semi-detached house is facing east were composed by stacking concrete boxes with bending galvanized iron plate as it details with timber screen as its façade vocal point which makes it contrast in material. Besides creating bold spatial depth by stacking boxes to the façade, the dynamic composition unique spatial and welcoming sequence of the house.Save this picture!© KIESave this picture!Section AASave this picture!© KIEThe outdoor foyer of the house composed by timber deck, fish pond also with greenery such as bushes and vertical garden which created tropical, warm yet cozy vibes. This unique composition of timber screen makes it more secure and private zone for the outdoor foyer also creating good shading. Composed by two separated inner courts, creating nice air ventilation and natural lighting which ideal for our hot tropical climate. The courtyard also provides semi – outdoor terrace with a pergola timber as its ceiling whereby the occupants enjoy unobstructed panoramic views on the surrounding greenery. Save this picture!© KIESave this picture!First Floor PlanThe ground floor becomes a fluid space for the family and friends to gather, meet and dine within one open plan space enclosed by large sliding glass door panel. When fully opened, the ground floor becomes seamless between inside and outside of the house. The stair created by exposed steel beam combined with teak wood for its steeping creating warm yet bold vibes. The upper level provides more private areas such as master bedroom, kids bedrooms, working desk, upper living room and also praying room. Save this picture!© KIEThree elements – exposed concrete walls, timber and greenery are present throughout the house tying them closely to the given brief by the client – minimal, natural, earthy yet impactful. The balance of material establishes a balance outlook. As the greenery softening the robust edges of the stacked boxes, exposed steel beam and the timber complementing these materials overall.Save this picture!© KIEProject gallerySee allShow lessDESCENTE BLANC Sapporo Store / Schemata ArchitectsSelected ProjectsRomainville / Brenac & Gonzalez & AssociésSelected Projects Share “COPY”center_img “COPY” Photographs 2020 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953387/rj-house-rakta-studio Clipboard Photographs:  KIE Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Rakta Studio Area Area of this architecture project Indonesia Area:  650 m² Year Completion year of this architecture project ArchDailylast_img read more

Read More