first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553892/a-house-named-fred-in-situ-studio Clipboard photographs:  Richard Leo JohnsonPhotographs:  Richard Leo JohnsonSave this picture!© Richard Leo JohnsonRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsText description provided by the architects. The house rises above the gentle topography near Duke Forest and is located to capture forest views and take advantage of the natural rhythms of light and air. Our clients are very private, and the program is formatted to separate the moment of arrival from the main living spaces. The house is low and long beneath the tree canopy, slightly lifted above the ground, with punctuations in the walls and roof that play off views of the forest. A folded metal skin shelters the house, providing protection on the north side and opening to the south to admit generous light.Save this picture!Floor PlanOur clients are a very private couple who desired a house that would provide separation from the world beyond their site and accommodate their opposing daily routines. Their property is buried in the woods, adjacent to Duke Forest, and slopes north. They arrive at the house via a long drive at the west end and first enter a space they refer to as the “lock and core.” Here, they leave keys, shoes, jackets, and hats behind and enter a long gallery hall that bypasses the private spaces of the house and leads east to the main living spaces. The living room frames views of the forest, near and far, and features a small area for an antique Steinway. At the east end of the house, off the living room, is a deck that reaches to within feet of the forest edge, under the folded metal roof.Save this picture!© Richard Leo JohnsonThe private spaces are arranged for their opposing schedules. When she wakes early, she leaves the small bedroom and has all she needs to prepare for the day without returning. When he works late, he does so in a remote office that is sound proofed and located at the bend in the plan to dissipate sound. The format of house is a direct translation of their desire for privacy, their schedules, and the best aspects of the site.The house is built of a wood frame on a concrete and CMU foundation.Save this picture!SectionSteel is used to achieve thin, cantilevered roof edges and extensions of the east deck and north porch. The entire north wall and roof are wrapped in standing seam metal in a color selected to blend with the surrounding forest. Five roof monitors reach towards views of the tree canopy. The roof opens to the south to admit light. The building envelope is sealed tightly with spray foam insulation. A slab in the sealed crawlspace supports the mechanical systems, which include pumps for the geothermal ground loop, a hi-efficiency heat pump with three zones, and energy recovery ventilation. In contrast to these sophisticated systems, operable windows allow the house to accept a breeze during pleasant weather.Save this picture!© Richard Leo JohnsonProject gallerySee allShow lessOSPA Wins Competition to Design Brazilian Sports Campus in CanoasAwarded CompetitionOrizzontale Illuminates Outdoor Theater with Recycled Keg Wall at MAXXIArchitecture News Share United States 2013 “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553892/a-house-named-fred-in-situ-studio Clipboard CopyAbout this officein situ studioOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOrange CountyHousesUnited StatesPublished on October 18, 2014Cite: “A House Named Fred / in situ studio” 18 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  A House Named Fred / in situ studio Save this picture!© Richard Leo Johnson+ 18 Share A House Named Fred / in situ studioSave this projectSaveA House Named Fred / in situ studio “COPY” Area:  2369 ft² Area:  2369 ft² Year Completion year of this architecture project Architects: in situ studio Area Area of this architecture project Houses Projects 2013 CopyHouses•Orange County, United States Year:  Photographslast_img read more

Read More